УНИКАД ЕООД

 

Електрическа ограда срещу мечки - за къмпинг

Упътване за изграждане и схема на свързване
<< Назад
 
Отворете комплекта и извадете извън торбичката всички компоненти. Монтирайте изолаторите със стягащ винт - по три изолатора  на всяко от четирите пластмасови колчета. Забийте в четирите ъгъла на загражданият параметър (8 x 8m) за лагеруване по едно колче с изолатори. Вземете една от трите макари с електропроводимо въже и започнете да го опъвате на най-горния ред, прокарвайки го през отворите на съответните изолатори. Препоръчително е да се прави по една навивка на всеки изолатор. При достигане на мястото, от където сме започнали, направете няколко навивики на изолатора и не изрязвайте излишъка от въже, а продължете по вече опънатия ред и фиксирайте остатъка със съединителен конектор. Повторете същото с нова макара за втория и третия ред. Свържете горните два реда помежду им с мостче от излишно въже, както е показано на схемата, използвайки металните конектори. Когато заграждението е готово, свържете енергизатора от вътрешната страна на заграждението по начина, показан на схемата - защипете активната му щипка в един от ъглите на оградата, а зелената щипка с кабел, излизащ от енергизатора свържете към металното поцинковано колче от комплекта, което преди това е необходимо да забиете (във влажна почва) в близост до същия ъгъл от вътрешната страна. Свържете с парче въже/проводник най-долният ред на оградата към същото поцинковано колче. Инсталирайте на удобно за наблюдение място светлинната аларма, защипвайки я на най-горния проводник на заграждението, обърната с лампата към входа на палатката. Изградената ограда няма врата и е необходимо да се прескача, когато енергизаторът е изключен(тогава светлинната аларма мига). При включването му прескачането не е препоръчително, независимо от това, че енергизаторът не може да ви навреди. При необходимост за допълнително укрепване на редовете с използване на едно или две дървени колчета навийте допълнителните изолатори за дърво с винт (6 броя).
Схемата на свързване е показана по-долу:
 
 
Цена: 455.00 лв

Всички цени са в лева, с включено ДДС. Гаранцията на продуктите е 24 месеца.

Как да поръчаме
За поръчка е необходимо да се обадите по телефона за наличност/срок на доставка или да изпратите заявка на електронната поща info@unicad.bg
Стоката може да бъде заплатена в брой/POS и получена в офис-магазина на фирмата в гр.София, или да бъде изпратена с наложен платеж, като цената за доставка е в зависимост от избрания от Вас куриер. Обичайна практика е да се работи с Еконт или Спиди.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435

Up
 

 


Last modified: 08/20/18

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.