УНИКАД ЕООД

 

Често задавани въпроси (FAQ'S)
SolarStrap ™ SS-W204 for iPhone/iPod

Какво влиза в комплекта(опаковката) на соларното зарядно SS-W204 for iPhone / iPod

След като разопаковаме соларното зарядно, ние изваждаме навън следните устройства и компоненти, съдържащи се в комплекта:

  • Соларно зарядно устройство SolarStrap SS-W204;
  • Инструкция за употреба
  • 30-pin Apple кабел
Как да използваме за първи път нашето соларно устройство

След разопаковане на пакета, първо трябва да се запознаем с инструкцията за употреба.

Соларното зарядно излиза от завода с наполовина заредена акумулаторна батерия. Затова е необходимо то да бъде изложено на пряка слънчева светлина достатъчно дълго време или да бъде включено към USB на компютър или USB-адаптер към гнездо на запалка на автомобил, докато батерията достигне пълния си капацитет (Важно: За целта е препоръчително да си закупите допълнително кабел CBL-1 и USB-4 адаптер). С помощта на включения в комплекта кабел CBL-3 можете да започнете процес на зареждане на iPhone 4/4S, iPod, и т.н. . (Важно: този процес протича по алгоритъм, заложен в електрониката на устройството и изглежда по следния начин - телефонът индикира, че започва да се зарежда, минават около 30 sec и следва индикация, че зареждането е преустановено - след около 20-30 sec процеса се повтаря- времената се менят по алгоритъм, а резултатът е  пълно зареждане на съответния тип телефон - и пълно разреждане на батерията на соларното зарядно устройство.

 

Можем ли да използваме нашето соларно зарядно SS-W204 for iPhone/iPad за да зареждаме други мобилни телефони/устройства?

Да, това в възможно. За целта е необходимо да бъде закупен допълнително универсалният кабел CBL-1 и съответният адаптер, който става на нашето устройство. На практика с различни комбинации от CBL-1 и налични адаптери може да бъдат зареждани почти всички устройства/телефони.

 
Как да разбираме, какво се случва със соларното зарядно устройство, разчитайки  вградените му LED индикатори

В долната част на акумулаторния блок на SolarStrap, в близост до буксата за включване на CBL-1/CBL-2/CBL-3, от двете и страни се нaмират два LED индикатора - един червен и един зелен.

Зеленият индикатор е за състоянието на батерията -  мига съответен брой пъти (1-4)в серия през интервал от 10s.  4 бързи мигания означават напълно заредена батерия; 3 бързи мигания означават почти напълно заредена батерия; 2 бързи мигания означават наполовина заредена батерия; 1 бързо мигане означава почти разредена батерия.


Червеният индикатор има четири режима на светене: 1-непрекъсната пулсираща червена светлина - соларното зарядно се зарежда от USB на компютър или USB адаптер на автомобилна запалка - при достигане на пълен капацитет на батерията индикаторът загасва; 2-двойна пулсираща червена светлина, следвана от загазване на `индикатора (интервал от около 10s) - тече процес на зареждане на мобилен телефон/друго устройство; 3-единично примигване на червена светлина през интервал от няколко секунди - напълно разредена батерия; 4- две къси червени примигвания през интервал от 3 sec - забравен включен кабел, който не се използва в момента.

ВАЖНО: При започване на процес на зареждане на соларното зарядно устройство от пряка слънчева светлина е необходимо задължително да се извади включеният в устройството кабелCBL1/CBL-2/CBL-3! Ако има включен такъв, устройството не може да се зареди на слънце!;
Изключете кабела за зареждане и когато не използвате SolarStrap - в противен случай батерията му след време ще се разреди.

 

За колко време батерията на соларното зарядно устройство ще достигне пълният си капацитет (Какво е необходимото време за зареждане)

Ако използваме пряка слънчева светлина, необходимото време за зареждане на SolarStrap SS-W204 е два до три летни слънчеви дни (3 x 6-8h). След пълното си зареждане, устройството може да направи еднократно зареждане на мобилен телефон/друго устройство и се изтощава почти напълно;

Ако използваме USB кабел/USB-4 адаптер за зареждане  от компютър, батерията на соларното зарядно достига пълния си капацитет за 2-3h. След което SolarStrap е готов за употреба

 

Можем ли да използваме соларното зарядно, когато не е напълно заредено - за да заредим телефона си при нужда

Да, това в възможно само при наполовина заредена батерия за SolarStrap (2 бързи примигвания на зеления LED индикатор / 5-6 h на директна слънчева светлина). В този случай SolarStrap ще зареди батерията на телефона ни с около 20%, което ще е достатъчно за 12 h нормално използване.

 
Какво е удачно да направим, ако искаме да използваме оптимално соларното зарядно, преди да тръгнем на път

Ако Ви предстои пътуване в планината или друго място, където няма електричество, най-добрият начин да извлечете максимума от соларното зарядно SolarStrap е следният:

  • Заредете от USB/компютър вечерта, преди да тръгнете, соларното зарядно. След като го направите, вече имате едно готово за използване зарядно, което ще ви стигне за едно пълно зареждане на вашия мобилен телефон/устройство;

  • Заредете от вечерта вашия мобилен телефон/устройство - така се предполага,че ще можете да го използвате 2-3 дни. По този начин получавате като начало 4-6 дена пълна автономия.

  • Зареденото соларно зарядно го закачете/приберете в багажа си - то е готово за употреба - няма да се саморазреди (до 6 месеца!) - и ще ви даде нужната енергия за едно пълно следващо зареждане;

  • Когато вашият мобилен телефон/устройство се изтощи, заредете със SolarStrap - не ви е нужна слънчева светлина (устройството е заредено) - процеса на пълно зареждане на вашия телефон ще бъде около  час, час и половина.

  • Времето, през което батерията на вашия мобилен телефон/устройство ще се изтощи (2 -3 дни), ще е напълно достатъчно за ново пълно зареждане на соларното зарядно от пряка слънчева светлина (два до три добри слънчеви дни).

Можем ли да използваме соларното зарядно SS-W204 for iPhone 4/ iPod за да заредим iPhone 5?

За да зареждаме iPhone 5, е необходимо да закупим допълнителен преходен адаптер Lightning to 30-pin Adapter™, който можем да  намерим в някой от магазините  iStore™ на Apple™. Към него включваме наличният в комплекта 30 pin Apple кабел.

 

Защо SolarStrap не зарежда телефона ни - и вместо нормална индикация от 1-4 примигвания на зеления индикатор примигва единична светлина на червения индикатор

Соларното зарядно SolarStrap е напълно разредено - в този случай червеният индикатор за режим на работа примигва единично през интервал от 3 s. Изложете продължително на слънце или включете към USB чрез кабел и USB-4 адаптер - до достигане на заряд на батерията ( 1-4 примигвания на зеления индикатор).

 


Up
 

 


Last modified: 08/19/13

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.