УНИКАД ЕООД
Up ПРОДУКТИ

 

Server and Gateway
Server Only
IT услуги

Изграждане на Linux базирани офисни сървъри
Съпътстваща IT поддръжка (при абонамент) - продажба на компютри, софтуер за тях, мрежово оборудване, принтери, аксесоари
 
Предлагаме Ви лесен за поддръжка, надежден и многофункционален Linux сървър за работа с файлове/документи, опции за споделен печат, VPN отдалечен достъп и много други възможности. Изключително удачно решение за малки и средни офиси / предприятия. Без високи изисквания към хардуера. Софтуерна поддръжка на огледални дискове. Безплатна алтернатива на утвърдените на пазара скъпоструващи сървърни продукти. Улеснен WEB интерфейс за администриране и настройки. Автоматични упдейти. Централизирано архивиране на данните(backup) на външен носител или работна станция.
 
В зависимост от начина на организиране на мрежата в офиса имаме два варианта на изпълнение:
  • тип "server and gateway" - изпълнява ролята и на рутер - подходящо решение за VPN достъп отвън; надежден Firewall и вградена антивирусна защита;
  • тип "server" - основно приложение като файлов сървър;
Предпочитаният в повечето инсталации вариант е "server and gateway" - отдалеченият достъп е от голямо значение за много клиенти - изнесени работни места, връзка от вкъщи или друг офис, връзка през 3G мрежите от лаптоп или телефон и т.н.
Основният масив от офисни данни - споделени папки с различни права дава възможност за периодичен архив, което от своя страна води до избягване на риска от загуба на информация.
Огледалните дискове при срив на някой от тях са лесно взаимно заменяеми. Архивирането на сървъра на външен носител или работна станция позволява лесно и бързо възстановяване  при чиста инсталация. "My Documents" на всеки потребител в офиса се изнася в неговата персонална папка (върху която само този потребител има права), намираща се на сървъра.
За "администрацията" в офиса има опция да създаде права на достъп до всяка папка, което дава възможност избрани папки да са недостъпни за останалите служители или да са само с права четене.
 
Обичайна практика е на клиента да се предложи абонаментна поддръжка или посещение на място при цена на час + такса за еднократно посещение. Предимството на абонаментната поддръжка е времето за реакция и ангажираността на IT специалистите да се грижат освен за Linux сървъра и за работните компютри/станции в офиса  - нормално системно функциониране, антивирусна защита, архивиране на данните, други проблеми от различно естество (обикновено цената варира от 18 до 15 лева без ДДС за работно място в зависимост от броя компютри в мрежата). В процеса на работа поддържащата фирма може да предложи при необходимост от закупуване на нови машини добри цени от качествени производители, да достави техниката на място в офиса и да поеме гаранционното и обслужване.

 
Виж още...   Виж още...   Виж още...

Server and Gateway

 

Server Only

 

Съпътстваща IT
поддръжка


Как да се консултираме / направим заявка

За консултация или заявка за посещение е необходимо да се обадите по телефона или да изпратите мейл на електронната поща info@unicad.bg. След заявка по мейл ние ще се свържем с Вас.

Телефони за поръчка:
Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435

 

  Home Up ПРОДУКТИ


Last modified: 03/24/16

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.