УНИКАД ЕООД

 

Електропастири SpeedriteTM

Готови комплекти ”СТАРТ - лента” (периметър до 2.5дка)
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Този уред е предназначен да работи с 4 броя батерии R20 или с външни акумулатори с напрежение 6V, 9V и 12V.
 
Указания за монтаж на електропастира
 

Speedrite AN90
  • Извод букса за оградата;

  • Щипка-букса за директно закачане към оградата;

  • Зелена щипка за заземяването

  • Корпус на уреда

  • Букса (-) за външен акумулатор;

  • Букса (+) за външен акумулатор;

  • Избор на бърз и бавен импулс или изключване;

  • Светлинен индикатор на импулса;

 

При използване на батерии от 1.5V да се следи за правилната посока на полюсите и правилната позиция на цялата платка.

В комплекта на уреда са включени черен и червен кабели за свързване с външен акумулатор и жълт кабел за свързване на уреда към проводниците на оградата.

Когато уреда не се поставя директно върху оградата, трябва да се свърже жълтия кабел към букса 1 (мъжки извод) и неговата щипка се захваща за оградата.
За заземяване използвайте поцинкована тръба половин цол с дължина около 70 см за площ до 1 дка/ с дължина 1,5м за площ по-голяма от 1дка.

 

Speedrite AN90

Продължителност на работа в зависимост от захранването

Капацитет/тип
на батериите
 
Позиция 1
(бавен импулс)
 
Позиция 2
(бърз импулс)
 
Подходяща
 батерия
(капацитет / цена)
4 бр х1,5 V/15Ah
(алкални)батерии
тип R20
30-40 дни 20-25 дни -
6V/12Ah външен
акумулатор
130-160 дни 80-100 дни Sunlight
AGM SPb12-
12
12V/7Ah външен
 акумулатор
33-40 дни 22-27 дни Sunlight
AGM SPb12-7
12V/50Ah външен
 акумулатор
8-10 месеца 5-7 месеца Sunlight
AGM SPb12-55
 

 

1. За монтирането на електропастира пригответе дървени колчета на които да се поставят изолаторите.Дължината на колчетата трябва да бъде най-малко 135 см за заграждане на крави,телета и прасета, а за заграждане на коне най-малко 160 см.

2. За заграждането на крави и телета изолаторите се монтират на височина 45 и 90 см от нивото на земята.За питомни прасета височината е 15-20 и 50-55 см в зависимост от големината.Височината за коне е 60 и 110-120 см. За крави на 1 ред 75 см.

3. Забийте колчетата през разстояние от 5 до 6 метра. На местата където оградата прави завой(ъгъл) коловете трябва да са стабилни за да издържат на изпъването на проводниците.Коловете за вратата също да са стабилни заради пружината.

4. За заземяване препоръчваме да се използва 1 бр. поцинкована тръба или прът от неръждаема стомана с дебелина 1/2 или 3/4 цола и дължина 1 метър или две тръби/прътове с дължина 1 м.. Тръбите (прътите) се забиват на разстояние 3 м един от друг и се свързват със заземяващ кабел с помощта на скобите за заземяване.


 
 
Схема за свързване на енергизатора с оградното въже и заземяването
5. Прекарайте оградното въже през изолаторите и следете да бъде добре опънато. При коловете на които ще монтирате пружинната врата завържете проводниците за изолаторите и оставете от всеки проводник да висят свободно по около 15 см. Разнищете свободните краища около 5-6 см и усучете добре металните нишки.С подготвени по същия парчета с подходяща дължина от оградния проводник и със съединителните скоби направете електрически мостчета между двата проводника на оградата.

ВАЖНО!!!
  • Електрическите мостчета задължително се правят и на края на оградата. За по-добър резултат се правят мостчета и на още няколко места по оградата.
  • НИКОГА не свързвайте оградните въжета (проводници) със заземяването за затваряне на електрическата верига. Това е ГРЕШКА и уреда може да се повреди. Животното при допир затваря електрическата верига между проводника и земята и получава електрически шок

 

6. Монтирайте пружинните врати на коловете като ги електрифицирате само от страната на дръжката.Целта е при откачане на дръжката пружината да остане без електричество.

7. Монтирайте енергизатора на определеното му място и го свържете към проводниците на оградата и заземителната тръба/прът.

8. Включете енергизатора да работи и първоначално изберете бързия импулс (позиция 2 на превключвателя).

9. Проверете оградата по цялата дължина за наличие на утечки на електрически импулс. Познава се по пукането, което се чува. Отстранете причините ако има нужда.

10. При постоянна ограда редовно почиствайте тревата и клоните на храсти които се допират до проводниците.

11. В много сухо време (суха почва) навлажнявайте мястото около заземителния прът.


Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да поръчаме

За поръчка е необходимо да се обадите по телефона за наличност/срок на доставка или да изпратите заявка на електронната поща info@unicad.bg
Стоката може да бъде заплатена в брой/POS и получена в офис-магазина на фирмата в гр.София, или да бъде изпратена с наложен платеж, като цената за доставка е в зависимост от избрания от Вас куриер. Обичайна практика е да се работи с Еконт или Спиди.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435

 

 


Last modified: 04/30/19

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.