УНИКАД ЕООД
Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ

 

Електропастири SpeedriteTM

Готови комплекти ”ТРИУМФ” - указания за монтаж
 

Указания за монтаж на електропастира

1. Пригответе дървени колчета на които да се поставят изолаторите. Дължината на колчетата да бъде най-малко 165 см за заграждане на коне и 140 см за всички други животни.

2. За различните животни изолаторите се монтират на височина от нивото на земята както следва:

  • За крави,бикове и телета - 45 см и 90 см. Или 75 см за крави на един ред;
  • За овце и кози- 30 см, 50 см и 80 см;
  • За коне високи породи- 60 см и 120 см;
  • За понита - 40-45 см и 90-100 см в зависимост от ръста;
  • За големи прасета (и диви)- 20 см, 45 см и 75 см;
  • За големи прасета заедно с малки прасенца -15 см,30 см,60 см и 75 см;

3. Забийте колчетата през разстояние от 6 до 7метра. В местата където оградата прави завой и където ще бъде входа коловете трябва да бъдат по-здрави (по-добре укрепени) за да издържат на изпъването на оградното въже и на опъна на пружинните врати.
ЗАБЕЛЕЖКА: широчината на входа да бъде най-много до 7,5 метра.

4. За заземяване препоръчваме да се използват поцинковани тръби или пръти от неръждаема стомана с дебелина ½ или ¾ цола и дължина 1,5 - 2 м. Тръбите (прътите) се забиват на разстояние 3 метра един от друг и се свързват с проводник с помощта на скобите за заземяване.

 
Схема за свързване на енергизатора с оградното въже и заземяването
 
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Ако терена не позволява дълбоко забиване поради много тънка почва може тръбите (прътите) да се заровят хоризонтално на най-дълбоката възможна дълбочина и да се навлажняват редовно.
 
5. Прекарайте оградното въже през изолаторите и следете да бъде добре изпънато , но не прекалено. Когато съединявате проводниците използвайте съединителните скоби.За по-добър електрически контакт и по-добра работа на оградата може предварително да разнищите около 5 - 6 см от краищата на въжето и да усучите металните нишки.
При коловете за врата завържете въжето за изолаторите и оставете около 15 см свободни краища които да разнищите.С помощта на скобите за съединяване и парче въже с разнищени краища направете връзка между двата ( или повече) редове проводници.

ВАЖНО!!!
  • Електрическите мостчета задължително се правят и на края на оградата. За по-добър резултат се правят мостчета и на още няколко места по оградата.
  • НИКОГА не свързвайте оградните въжета( проводници) със заземяването за затваряне на електрическата верига.Това е ГРЕШКА и уреда може да се повреди. Животното при допир затваря електрическата верига между проводника и земята и получава електрически шок
 

6. Прокопайте ров с широчина около 10 см и дълбочина 40 см (ако ще минават тежки машини през вратата дълбочината трябва да бъде около 60см и подземния кабел да се постави в пластмасова тръба или твърд маркуч) за полагане на кабела с високоволтова изолация. Кабела служи да предава електричеството между частите на оградата от двете страни на вратата. Монтирайте изолаторите на вратите и поставете пружините като трябва да се електрифицират само откъм дръжките. За свързването виж схемата.

7. Монтирайте енергизатора на определеното му място и го свържете към проводниците на оградата и заземяващите тръби по показания по-горе начин.

8. Свържете енергизатора към контакта за 220вт или към акумулатора и го включете да работи. Следете за показанията на светлинния индикатор. При късо съединение или много големи утечки причинени от допир до много трева или клони светят само червени светодиоди.

9. Проверете оградата по цялата дължина за възможни утечки на електрически импулс. Познава се по пукането което се чува.Отстранете причините.

10. Редовно почиствайте оградата от треви и клони които се допират до проводниците.

11. В много сухо време при нужда навлажнявайте мястото около заземителните тръби.


Как да поръчаме
За поръчка е необходимо да се обадите по телефона за наличност/срок на доставка или да изпратите заявка на електронната поща info@unicad.bg
Стоката може да бъде заплатена в брой/POS и получена в офис-магазина на фирмата в гр.София, или да бъде изпратена с наложен платеж, като цената за доставка е в зависимост от избрания от Вас куриер. Обичайна практика е да се работи с Еконт или Спиди.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435

 

  Home Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ


Last modified: 08/20/18

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.