УНИКАД ЕООД
Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ

 

Поликристални
Монокристални
Тънкослойни
Архив

Слънчеви фотоволтаични панели
Видове фотоволтаични панели - най-разпространената технология за производство на фотоволтаични панели е на основата на силиция. Според технологията за производство има  три основни вида силициеви PV панели: монокристални, поликристални и аморфни. Друг вид технология е CIGS - при производството на соларни клетки се  използват  мед, индий, галий и селен. Клетките, произведени по този начин, се наричат тънкослойни (ThinFilm). Оптималният срок за експлоатация на фотоволтаичните панели е 25 години.
 
По технология на производство
 
Поликристални
Монокристални
Тънкослойни
 

  • Монокристалните силициеви фотоволтаични панели  се използват като изходен елемент за фотоволтаични паркове  и за индивидуални решения. Монокристален е силициев кристал с чистота 0.9999 или по-голяма.КПД-то е от 14% до 17.7%, като единичен модул може да достигне производителност 300 Wp. Това са фотоволтаичните елементи с най-висок КПД на пазара. Максималната производителност на PV е при температура до 25 °С, след което постепенно започва да намалява.

  • Поликристалните силицеви фотоволтаични панели също се използват като изходен елемент за  фотоволтаични паркове, както и за индивидуални решения. Поликристален е силициев кристал с чистота 0.999. Максималната производителност при тези панели също е при температура до 25 °С . КПД на поликристалните панели е от 10% до 14%.

  • Аморфни фотоволтаични панели - силицият при тях е с чистота 0.99 или по-малка. КПД  при тези панели е до 10%, но  се компенсира от някои предимства: слабо се влияе от температурите и може да се инсталира на горещи места; ефективно произвежда електроенергия и при  облачно време (дифузна светлина), за разлика от монокристалните и поликристални панели; По правило за производството на едно и също количество електроенергия от аморфни и монокристални фотоволтаични модули- аморфния се нуждае от два пъти по-голяма площ.

  • Тънкослойни  фотоволтаични панели


Как да се консултираме
Ако Ви е необходима консултация за избор на тип модул, позвънете на един от изброените най-долу телефони.
Как да поръчаме

За поръчка е необходимо да се обадите по телефона за наличност/срок на доставка или да изпратите заявка на електронната поща info@unicad.bg
Стоката може да бъде заплатена в брой/POS и получена в офис-магазина на фирмата в гр.София, или да бъде изпратена с наложен платеж, като цената за доставка е в зависимост от избрания от Вас куриер. Обичайна практика е да се работи с Еконт или Спиди.

Телефони за поръчка:
Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435

 

  Home Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ


Last modified: 01/22/20

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.