УНИКАД ЕООД
Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ

 
 

Продукт от:
Диференциален термостат с две термо-сонди

tSol Delta

Модел Delta е диференциален термостат  с триразреден LED дисплей, програмируеми функции и сензорни бутони за настройка - следящ температурата на изхода на колектора и тази на бойлера чрез две термо-сонди. Има 2 релейни изхода; DIN шина за лесен монтаж; захранване 230V

 
Описание
Диференциалният термостат tSol Delta е специализирано устройство за управление на топлообмена между слънчев колектор и бойлер. Той осигурява оптимална работа на соларната система, като следи за аварийни ситуации, предотвратявайки потенциално опасни последствия за нея. Устройството следи температурите на слънчевия колектор и бойлера, и когато условията на алгоритъма на управление са изпълнени, топлинната енергия, генерирана в слънчевия колектор се прехвърля към бойлера, като се активира циркулационната помпа. Delta дава въможност за персонални настройки на всяка една соларна система, покривайки по този начин изискванията на повечето производители. С вградената функция за охлаждане на бойлера при превишаване на зададената температура и допълнителния режим Ваканция, осигурява сигурност и комфорт за всяка модерна топлинна система.

Изтегли: Инструкция за монтаж и употреба
 
Цена: 109.20 лв
Диференц.
термостат
tSol
Delta
Релеен изход
5A / 1 kW, 250V
Термосонда NTC
-40...125oC
Термосонда Pt1000
-40...200oC
Захранване
Напрежение
230 VAC ± 4%
Честота
50 Hz ± 1Hz
Максим.консумация
1.5VA
Работна
температура

0...40оC

Степен на
 защита

IP40

Размери

36 x 90 x 58 mm

Монтаж

DIN

Гаранция

24 месецаНачин на работа
Диференциален термостат - загряване на бойлера
Основната цел е да се прехвърли топлинната енергия, генерирана в топлоизточника (колектор), към консуматора (бойлер). Помпата се включва, когато разликата между температурата на колектора и бойлера е по-голяма от зададената (Coll – Boil > ΔT) и температурата на колектора е достатъчно висока (Coll > CollMin), a температурата на бойлера е под зададената (Boil < BoilSet). В противен случай помпата е изключена, тъй като не са изпълнени условията за топлообмен. Към всяко условие за включване и изключване се добавя/изважда параметърът хистерезис HYS. Например, при зададен хистерезис от 2оС и ΔT = 10оС, помпата ще се включи при разлика от 10 + 2 = 12оС, а ще се изключи при 10 – 2 = 8оС.
 
Защита от блокиране на циркулационната помпа
В случай че помпата не е активирана за 24 часа, термостатът принудително я включва за 20 сек, за да предотврати нейното блокиране.
 
Инсталация
tSol Delta е пригоден за монтаж на DIN шина. Трябва да се монтира само в сухи затворени помещения и не бива да се разполага на място, където ще бъде изложен на силни електромагнитни полета.
 
Окомплектовка
  • Контролер с триразреден LED дисплей и сензорни бутони за настройка;
  • Термосонда за колектора с високотемпературен силиконов кабел NTC (-40 .. 125оС) или опционално Pt1000 (-40 .. 200оС);
  • Термосонда NTC (-40 .. 125оС) за бойлера - за монтаж на нивото на серпентината;
  • Инструкция за употреба/схема на свързване/гаранционна карта (2 години гаранция);
  • Картонена кутия
Приложение:
  • слънчев колектор и бойлер;
  • камина с горивна камера и бойлер;
  • котел (с твърдо гориво, газ, ел. нагревател) и бойлер;

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да поръчаме

За поръчка е необходимо да се обадите по телефона за наличност/срок на доставка или да изпратите заявка на електронната поща info@unicad.bg
Стоката може да бъде заплатена в брой/POS и получена в офис-магазина на фирмата в гр.София, или да бъде изпратена с наложен платеж, като цената за доставка е в зависимост от избрания от Вас куриер. Обичайна практика е да се работи с Еконт или Спиди.

Телефони за поръчка: Yettel: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435

 

  Home Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ


Last modified: 01/19/23

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.