УНИКАД ЕООД
Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ

 

Автономни фотоволтаични системи за малки еднофамилни къщи и вили

 

Фотоволтаични системи за автономно захранване на малки къщи и вили с/без достъп до електропреносната мрежа. Изградени от компоненти на утвърдени производители като Q.Cells, Winaico, Sharp(модули),  Victron Energy,  Voltronic Power(хибридни инвертори),  Sunlight, NBA, RitarPower, US Battery, Enersys(акумулатори); ETI Group - електрооборудване и PV защита.

Предварителен компютърен анализ на потребности и слънчева радиация, проектиране на PV системата, изграждане на съоръженията и системна/функционална гаранция (24м). Дистанционен контрол и администриране от смартфон / компютър.
Търговска гаранция (24м) и ограничена* гаранция на производителя - за компоненти/устройства .
Следгаранционна поддръжка / месечен абонамент.

При интерес за финансиране от банкова институция направете запитване
(за системи над 5000 лв.)

Необходимостта от изграждане на автономна фотоволтаична система се налага в случаите, когато:

 • обектът се намира на място, където няма наличие на електрозахранване от ЕРП-дружествата;

 • присъединяването към мрежата е свързано с такси/инвестиции, надвишаващи по себестойност цената на една PV система;

 • живеем в райони с често прекъсване на електрозахранването за неопределено/дълго време - в този случай се нуждаем от UPS (резервно захранване), подпомогнат от PV генератор;

 • имаме "зелено мислене" - желаем да произвеждаме всичко сами и електроенергията, която добиваме, е едно от тези неща;

 • търсим икономия на електроенергия, когато сме присъединени към мрежата - в този случай имаме:

  • автономни PV системи с акумулаторни батерии - ползите са спорни - обикновено към края на периода на изплащане на направената инвестиция(8-10 години), а често и преди това, се налага подмяна на акумулаторните батерии, които можем да наречем в случая "консуматив", а те не са малка част от тази инвестиция(1/3). Животът им обикновено е от 2-5г.(AGM) до 5-8(GEL) или 10-12г.(OPzV / OPzS), като тези с дълъг експлоатационен живот са по-скъпи и за съжаление клиентите често избират акумулаторни батерии с по-ниска себестойност, което налага по-честата им подмяна;

  • фотоволтаични системи с мрежови инвертори с вграден/външен ограничител - директно усвояване на добитата през деня електроенергия от консуматорите - удачен вариант за дневни консуматори(отоплителни уреди/охлаждащи климатици/производство/офисна дейност. Вграден/външен ограничител не позволява връщане на излишната енергия в мрежата. Възможност за работа в паралел с инвертори от същия тип. Опции за безжична връзка и отдалечен мониторинг. Недостатък - добиване на електроенергия само през светлата част от деня(при слънчево време, без възможност за работа като UPS.

Реалност и заблуждения при използването на автономни фотоволтаични (PV) системи

 • ако обектът не е присъединен към мрежата - използването на бензинов или дизелов генератор е задължително в случаите на липса на слънце, лоши метеорологични условия или кратък ден - през зимата акумулаторният пакет е необходимо да бъде системно дозареждан, като същевременно се подсигури захранване(байпас) на обекта при изтощени акумулатори; други опции са дозареждането на системата от ветро/хидрогенератори;

 • първоначалната инвестиция в автономна PV система с акумулатори не ни освобождава от допълнителни месечни разходи за бензиново/дизелово гориво при периодично използване на генератор(особено през зимата), като при необходимост използването му е 1-2 пъти дневно за час(примерен ориентировъчен разход на бензин  4 литра / час);

 • бюджет - добре е преди да поискаме оферта, да сме наясно каква сума бихме инвестирали и да изложим в запитването си максимално точно какви са потребностите и целите ни при изграждане на такава система. Това от своя страна ще ни доближи максимално до най-оптималната оферта.

 

Примерни / реализирани оферти

 
Фотоволтаична автономна система за малка къща или вила
 1.3kWp ^ 3.0kW ^ 240Ah, 1469.9kWh/yr
  Използване - всекидневно, допълване с електроенергия от генератор
Оферта
1-1
Кратко описание:

Автономна PV система с допълване на енергия от генератор. Предназначена за ежедневно ползване в малка къща или вила, където имаме консуматори като: телевизор, сателитен приемник (прим. Булсат), led осветление, хладилник с фризер, кафе машина, пералня, градинска косачка, прахосмукачка, захранване на сондажна помпа.
Заложени са 5+2 броя поликристални панели 285Wp на Q.Cells, разположени върху метална конструкция. Инверторът е хибриден(3kW) с вграден
PWM контролер, стабилизатор и зарядно за акумулаторните батерии. Системата се допълва с електроенергия от генератор 3kW, включен в цената. Отдалеченият мониторинг е опция. В цялостното изпълнение на обекта са заложени допълнително табла, защити, окабеляване и връзка със съществуващата електроинсталация.
Към системата е присъединена
перка 500W и контролер с MPPT тракер за допълнителни панели. Цената на системата по-долу включва 5 модула и батерия с капацитет 240Ah/24V. Допълнителни разширения са опция.


ПОН ВТО СРЯ ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД
Вид на постройката Едноетажна
малка къща
Тип покрив / покритие Скатен/ битумни
керемиди
Инсталирана фотоволтаична
мощност
1.3 kWp
Работно напрежение 24V
Алумулатори, GEL 240 Ah
Инвертор (чиста синусоида),
с  вградени заряден
PWM
контролер и зарядно у-во
3 kW
Годишен добив на
електроенергия
1 469.9 kWh

 


Местоположение:
 
Заложените параметри са района на  гр.Благоевград

(За конкретен район в страната с друго слънцегреене/различни консуматори  ще имаме други параметри/възможни са промени на системата по желание на клиента (преизчисляване със специализиран софтуер).
 

Консуматори:

led osvetlenie, zima,  8x 10W--> 101 kWh; peralnya 90° --> 281 kWh;
led osvetlenie, liato,  8x 10W --> 33 kWh; elektricheska kana --> 438 kWh;
tv --> 204 kWh; sondajna pompa 700W --> 512 kWh;
bulsat tuner --> 18kwh pechka za gotvene --> 365 kWh

Анализ и проектиране

Параметри

Район/Стойност

Location: район гр.Благоевград

Climate Data Record:

1961-1990
PV Output: 1,3 kWp
Годишен добив на енергия от PV централата: 1 469.9 kWh
Необходимо годишно потребление за консуматорите

1 934.4 kWh

Годишно потребление, обезпечено от PV централата: 1 076.9 kWh
Годишно потребление, непокрито от PV централата:
857.6 kWh

Спецификация

бр.

Соларен фотоволтаичен Q.Cells  Poly 285Wp

5
Пети за битумен покрив, поцинковани ок
Алуминиев профил 6.3 м ок
Крепежни елементи за покривна конструкция, inox ок
Фотоволтаичен кабел Ф6 UV ок
MC4 накрайници - комплект ок
Табло(IP защита) с арестерна защита, DC държачи за предпазители, прекъсвачи ок
Междинно табло с DC предпазители ок
Акумулаторна  батерия  240Ah/24V, Gel 1
Инвертор 3000W (с чиста синусоида) 3 в 1 - вградени PWM контролер 50А, AVR, зарядно устройство 25А, LED дисплей; софтуер за конфигуриране 1
Кабели, консумативи, електроапаратура, друго 1
Инверторен генератор 3kW 1

Доставка*, инсталиране и настройки на PV система - монтаж на покривна конструкция, панели, свързване на отделните компоненти, монтаж на табла и връзка/преработване на локална електроинсталация; монтаж на генератор; настройки, тестове; отдалечен мониторинг.

 

9 296.00

 

(Цена в ЛВ
с
вкл.ДДС)

Монтажът на PV системата с всички съпътстващи дейности се извършва обикновено за 4 последователни петък-съботи-недели в рамките на месец. Транспортните разходи за 4 посещения (разстояния до 120км от София) са включени в цената - всяко следващо посещение се заплаща допълнително (продължителност на всяко посещение - 2/3 дни, с осигурена от клиента нощувка. Осигурен транспорт до труднодостъпни райони.

Функционалната гаранция на инсталирана от Уникад ЕООД PV система е 24 месеца - тя включва периодично следене за нормалното и функциониране, дистанционни промени на настройки или посещение на място при необходимост. В тази гаранция са включени до 2 безплатни посещения годишно.

Гаранция на компонентите - търговска гаранция* и ограничена гаранция на производителя**
 *   търговска гаранция - покрива всички производствени дефекти по отношение на използвани материали, изработка и функционалност. Нейната продължителност е 24 месеца;
 ** ограничена гаранция на производителя - тя се дава допълнително, като обикновено срокът на тази гаранция е с продължителност над 24 месеца, а разходите по нейното обслужване се поемат от клиента (Пр.Повреденото устройството се изпраща до производителя извън страната, и след отстраняване на дефект/повреда(или подмяна) се връща на клиента, който заплаща транспортните разходи, обслужващи тази гаранция.

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да направим заявка за оферта
За да направите заявка, е необходимо да се обадите по телефона или да изпратите запитване на електронната поща info@unicad.bg. След уточняване на подробности относно местонахождение, консуматори и продължителност наработа ще Ви бъде изготвен предварителен анализ и конкретна оферта. Цените, дадени в сайта, са за типови системи.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435


Фотоволтаична автономна система за малка къща или вила
 4.275kWp ^ 5.0kW ^ 310Ah, 3 699.97kWh/yr
  Използване - петък, събота, неделя, с допълване с ел.енергия от мрежата 
Оферта
1-2
Кратко описание:

Автономна PV система с допълване на енергия от мрежата. Подходяща за къща или вила, захранена от нестабилно през уикендите мрежово напрежение. Подходяща за захранване на консуматори като: телевизор, сателитен приемник (прим. Булсат), 3G/LTE рутер, led осветление, хладилник с фризер, кафе машина, пералня, градинска косачка, прахосмукачка, алармена система, захранване на циркулационна и сондажна помпа.
Заложени са 15 броя висококачествени моникристални панели 285Wp на Q.Cells, разположени върху метална четири-колова конструкция. Инверторът е хибриден(5kW) с вграден MPPT тракер, стабилизатор и зарядно за акумулаторните батерии. Системата се допълва с електроенергия от генератор 5.5kW, включен в цената. Осигурен е отдалечен мониторинг. В цялостното изпълнение на обекта са заложени допълнително табла, защити, окабеляване и връзка със съществуващата електроинсталация.


ПОН ВТО СРЯ ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД
Вид на постройката Едноетажна
къща
Тип покрив / покритие Наземен
монтаж
Инсталирана фотоволтаична
мощност
4.275 kWp
Работно напрежение 48V
Алумулатори 310 Ah
Инвертор (чиста синусоида),
с  вградени заряден
контролер и зарядно у-во
5.0 kW
Годишен добив на
електроенергия
3 699.97 kWh

Местоположение:
 
Заложените параметри са района на  гр.Дупница

(За конкретен район в страната с друго слънцегреене/различни консуматори  ще имаме други параметри/възможни са промени на системата по желание на клиента (преизчисляване със специализиран софтуер).Консуматори:

osvetlenie 4x50W--> 126 kWh; Климатик AC MIDEA MS9A-18HRDN1 --> 124 kWh;
TV1 --> 59 kWh; sondajna pompa Grundfos SP 1.5kW --> 123 kWh;
TV2 --> 44 kWh; hidroforna pompa Gardenia 650W --> 106 kWh;
bulsat tuner --> 18kwh Алармена система 20W --> 175kwh
peralnya 90° -->189kwh  

Анализ и проектиране 

Параметри

Район/Стойност

Location: район гр.Дупница

Climate Data Record:

1961-1990
PV Output: 1,3 kWp
Годишен добив на енергия от PV централата: 3 699.97 kWh
Необходимо годишно потребление за консуматорите

788.74 kWh

Годишно потребление, обезпечено от PV централата: 773.44 kWh
Годишно потребление, непокрито от PV централата:
15.3 kWh

Спецификация

бр.

Соларен фотоволтаичен модул Q.Cells  285Wp

15
Поцинкована конструкция на 4 кола(маса) 1
Крепежни елементи за покривна конструкция, inox ок
Фотоволтаичен кабел Ф6 UV ок
MC4 накрайници - комплект ок
Табло(IP защита) с арестерна защита, DC държачи за предпазители, прекъсвачи ок
Междинно табло с DC предпазители ок
Акумулаторна  батерия  48V/310Ah 1
Инвертор 5 000W (с чиста синусоида) 3 в 1 - вграден MPPT тракер 80А, LED дисплей; софтуер за конфигуриране 1
Кабели, консумативи, електроапаратура, друго ок

Доставка*, инсталиране и настройки на PV система - монтаж на покривна конструкция, панели, свързване на отделните компоненти, монтаж на табла и връзка/преработване на локална електроинсталация; монтаж на генератор; настройки, тестове; отдалечен мониторинг.

1

17 899.00

 

(Цена в ЛВ
с
вкл.ДДС)

Монтажът на PV системата с всички съпътстващи дейности се извършва обикновено за 4 последователни петък-съботи-недели в рамките на месец. Транспортните разходи за 4 посещения (разстояния до 120км от София) са включени в цената - всяко следващо посещение се заплаща допълнително (продължителност на всяко посещение - 2/3 дни, с осигурена от клиента нощувка. Осигурен транспорт до труднодостъпни райони.

Функционалната гаранция на инсталирана от Уникад ЕООД PV система е 24 месеца - тя включва периодично следене за нормалното и функциониране, дистанционни промени на настройки или посещение на място при необходимост. В тази гаранция са включени до 2 безплатни посещения годишно.

Гаранция на компонентите - търговска гаранция* и ограничена гаранция на производителя**
 *   търговска гаранция - покрива всички производствени дефекти по отношение на използвани материали, изработка и функционалност. Нейната продължителност е 24 месеца;
 ** ограничена гаранция на производителя - тя се дава допълнително, като обикновено срокът на тази гаранция е с продължителност над 24 месеца, а разходите по нейното обслужване се поемат от клиента (Пр.Повреденото устройството се изпраща до производителя извън страната, и след отстраняване на дефект/повреда(или подмяна) се връща на клиента, който заплаща транспортните разходи, обслужващи тази гаранция.

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да направим заявка за оферта
За да направите заявка, е необходимо да се обадите по телефона или да изпратите запитване на електронната поща info@unicad.bg. След уточняване на подробности относно местонахождение, консуматори и продължителност наработа ще Ви бъде изготвен предварителен анализ и конкретна оферта. Цените, дадени в сайта, са за типови системи.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435


Фотоволтаична автономна система за триетажна къща или вила
4.2kWp ^ 5.0kW ^ 400Ah, 3683.2kWh/yr
 Използване - всекидневно, допълване с ел.енергия от генератор 
Оферта
1-3
Кратко описание:

Автономна PV система, подходяща за триетажна къща или вила (няма връзка с електро-преносната мрежа, ползва се ежедневно. Подходяща за захранване на консуматори като: телевизор, сателитен приемник (прим. Булсат), 3G/LTE рутер, led осветление, хладилник с фризер, кафе машина, пералня, градинска косачка, прахосмукачка, алармена система, захранване на циркулационна и сондажна помпа.
Заложени са 12 броя висококачествени моникристални панели 350Wp на Q.Cells. Инверторът е хибриден(5kW) с вграден MPPT тракер, стабилизатор и зарядно за акумулаторните батерии. Системата се допълва с електроенергия от генератор 5.5kW, включен в цената. Осигурен е отдалечен мониторинг. В цялостното изпълнение на обекта са заложени допълнително табла, защити, окабеляване и връзка със съществуващата електроинсталация.


ПОН ВТО СРЯ ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД
Вид на постройката Триетажна
къща
Тип покрив / покритие Скатен/ керамични
керемиди
Инсталирана фотоволтаична
мощност
4.2 kWp
Работно напрежение 48V
Алумулатори 400 Ah, Gel
Хибриден инвертор
с  вграден
MPPT тракер и
и зарядно у-во
5.0 kW
Годишен добив на
електроенергия от PV
3 683.2 kWh


На лицевия панел на хибридният инвертор е разположен панел с бутони и LCD дисплей за локален мониторинг и настройки. В комплекта е включен софтуер и кабел за връзка с компютър, даващ подробна информация за добив от соларни панели, стойности на батериите и консумация в момента. Интерфейсът поддържа сериен порт и Bluetooth комуникация чрез приложение за смартфон.


Местоположение:
 
Заложените параметри са за района на  гр.Самоков

(За конкретен район в страната с друго слънцегреене/различни консуматори  ще имаме други параметри - възможни са промени на системата (преизчисляване със специализиран софтуер).

Консуматори:

осветление, зима --->164 kWh Хладилнил/фризер --->657 kWh
осветление, лято --->95 kWh кафе машина --->219 kWh
ruter/bulsat --->263 kWh печка за готвене --->548 kWh
tv --->175 kWh бойлер --->1 363 kWh
помпа, циркулационна --->254 kWh сондажна помпа --->155 kWh

Анализ и проектиране

Параметри

Район/Стойност

Location: район гр.Самоков

Climate Data Record:

1961-1990
PV Output: 4.2 kWp
Годишен добив на енергия от PV централата: 3 683.2 kWh
Необходимо годишно потребление за консуматорите

3 892.7 kWh

Годишно потребление, обезпечено от PV централата: 2 088.8 kWh
Годишно потребление, непокрито от PV централата:
1 804.0 kWh

Спецификация

бр.

Соларен PV монокристален/поликристален панел Q.Cells  350Wp

12
Подпокривни куки inox ok
Алуминиев профил 6.3 м 40x40 ok
Крепежни елементи за покривна конструкция, inox ok
Фотоволтаичен кабел Ф6 UV ok
MC4 накрайници - комплект ok
Табло(IP защита) с арестерна защита, DC държачи за предпазители, прекъсвачи ok
Междинно табло с DC предпазители ok
Акумулаторен пакет 48V, 400Ah, Gel 1
Хибриден инвертор 5000W (с чиста синусоида) 3 в 1 - вградени MPPT контролер 80А, AVR, зарядно устройство, LED дисплей; софтуер за конфигуриране 1
Кабели, консумативи, електроапаратура, друго ок
Бензинов инверторен генератор 5.5kW с вграден стартер 1

Инсталация - монтаж на покривна конструкция, панели, свързване на отделните компоненти, монтаж на табло и връзка към локална електроинсталация, настройки, тестове.

ок

21 299.00

 

(Цена в ЛВ
с
вкл.ДДС)

Монтажът на PV системата с всички съпътстващи дейности се извършва обикновено за 4 последователни петък-съботи-недели в рамките на месец. Транспортните разходи за 4 посещения (разстояния до 120км от София) са включени в цената - всяко следващо посещение се заплаща допълнително (продължителност на всяко посещение - 2/3 дни, с осигурена от клиента нощувка. Осигурен транспорт до труднодостъпни райони.

Функционалната гаранция на инсталирана от Уникад ЕООД PV система е 24 месеца - тя включва периодично следене за нормалното и функциониране, дистанционни промени на настройки или посещение на място при необходимост. В тази гаранция са включени до 2 безплатни посещения годишно.

Гаранция на компонентите - търговска гаранция* и ограничена гаранция на производителя**
 *   търговска гаранция - покрива всички производствени дефекти по отношение на използвани материали, изработка и функционалност. Нейната продължителност е 24 месеца;
 ** ограничена гаранция на производителя - тя се дава допълнително, като обикновено срокът на тази гаранция е с продължителност над 24 месеца, а разходите по нейното обслужване се поемат от клиента (Пр.Повреденото устройството се изпраща до производителя извън страната, и след отстраняване на дефект/повреда(или подмяна) се връща на клиента, който заплаща транспортните разходи, обслужващи тази гаранция.

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да направим заявка за оферта
За да направите заявка, е необходимо да се обадите по телефона или да изпратите запитване на електронната поща info@unicad.bg. След уточняване на подробности относно местонахождение, консуматори и продължителност наработа ще Ви бъде изготвен предварителен анализ и конкретна оферта. Цените, дадени в сайта, са за типови системи.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435


Фотоволтаична автономна система за малка къща или вила
1.5kWp ^ 2.4kW ^ 300Ah, 1914.8kWh/yr
 
Интензивно използване - петък, събота, неделя, допълване с ел.енергия от генератор
Оферта
1-4
Кратко описание:
Автономна PV система, изградена на двуетажна къща или вила (няма връзка с електро-преносната мрежа, посещавана през почивните дни (петък, събота, неделя). Подходяща за захранване на консуматори като: телевизор, сателитен приемник (прим. Булсат), 3G/LTE рутер, led осветление, хладилник с фризер, кафе машина, пералня, градинска косачка, прахосмукачка, алармена система,  захранване на сондажна помпа Grundfos(700W, с плавен старт).
 
Системата е изпълнена по класическа технология и се състои от 6 броя висококачествени поликристални соларни панели(x 250Wp, разположени на алуминиева конструкция върху покрива; кабели и табла за защита/мълниезащита, заряден контролер Victron Energy с тракер, инвертор Victron MultiPlus с вградено зарядно, акумулаторен пакет 24V/300Ah,GEL, бензинов генератор 3kW; осигурен отдалечен мониторинг през смартфон/компютър;
Опции:
 • възможност за разширение на PV генератора;
 • автоматизация на консуматори - отдалечено или почасово управление, обратна връзка - поучаване на sms / задействане на автоматика при настъпило събитие;;
 • опция за автоматично управление на бензинов/дизелов генератор ;
 • сондажна помпа за чиста вода (Опция 1, виж в края на офертите тук);

ПОН ВТО СРЯ ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД
Вид на постройката Двуетажна
къща
Тип покрив / покритие Скатен/ битумни
керемиди
Инсталирана фотоволтаична
мощност
1.5 kWp
Работно напрежение 24V
Алумулаторен пакет, Gel,
DOD 1600 цикъла/50%
300 Ah
Инвертор (чиста синусоида)
със зарядно устройство 70А
2.5 kW
Годишен добив на
електроенергия от PV
1 914.8 kWh

Местоположение:
 
Заложените параметри са за къща на два етажа в района на Благоевград
(За конкретен район в страната с друго слънцегреене/различни консуматори ще имаме други параметри/възможни са промени на системата по желание на клиента (преизчисляване със специализиран софтуер).


Анализ и проектиране


Енергийна ефективност

Консуматори:

Хладилник-фризер --> 223 kWh; Кафе машина --> 55 kWh;
Телевизор -->43 kWh; Пералня 60о --> 85 kWh;
Сателитен приемник --> 21 kWh; Потопяема помпа с плавен старт  -->  75 kWh;
Енергоспестяващи крушки   5 бр.-->  50 kWh;  


 

Параметри

Район/Стойност

Location: район Благоевград

Climate Data Record:

1986-2005
PV Output: 1,5 kWp
Годишен добив на енергия от PV централата: 1 914.8 kWh
Необходимо годишно потребление за консуматорите

884.32 kWh

Годишно потребление, обезпечено от PV централата: 795.60 kWh
Годишно потребление, непокрито от PV централата:
88.7 kWh

Спецификация

бр.

Соларен фотоволтаичен WINAICO/Q.Cells Poly 280Wp

6
Пети за битумен покрив, поцинковани ок
Алуминиев профил 6.3 м ок
Крепежни елементи за покривна конструкция, inox ок
Фотоволтаичен кабел Ф6 UV ок
MC4 накрайници - комплект ок
Табло(IP защита) с арестерна защита, DC държачи за предпазители, прекъсвачи ок
Междинно табло с DC предпазители ок
Заряден контролер Victron Energy MPPT 100 / 50 1
Акумулаторна  батерия  24V/300Ah, Gel 1
Инвертор с вградено зарядно Victron Energy MultiPlus 24/3000VA (2 500W) 1

Кабели, консумативи, електроапаратура, друго

ок

Доставка*, инсталиране и настройки на PV система - монтаж на покривна конструкция, панели, свързване на отделните компоненти, монтаж на табла и връзка/преработване на локална електроинсталация; монтаж на генератор; настройки, тестове; отдалечен мониторинг.

1

11 190.00

(Цена в ЛВ
с вкл.ДДС)

Монтажът на PV системата с всички съпътстващи дейности се извършва обикновено за 4 последователни петък-съботи-недели в рамките на месец. Транспортните разходи за 4 посещения (разстояния до 120км от София) са включени в цената - всяко следващо посещение се заплаща допълнително (продължителност на всяко посещение - 2/3 дни, с осигурена от клиента нощувка. Осигурен транспорт до труднодостъпни райони.

Функционалната гаранция на инсталирана от Уникад ЕООД PV система е 24 месеца - тя включва периодично следене за нормалното и функциониране, дистанционни промени на настройки или посещение на място при необходимост. В тази гаранция са включени до 2 безплатни посещения годишно.

Гаранция на компонентите - търговска гаранция* и ограничена гаранция на производителя**
 *   търговска гаранция - покрива всички производствени дефекти по отношение на използвани материали, изработка и функционалност. Нейната продължителност е 24 месеца;
 ** ограничена гаранция на производителя - тя се дава допълнително, като обикновено срокът на тази гаранция е с продължителност над 24 месеца, а разходите по нейното обслужване се поемат от клиента (Пр.Повреденото устройството се изпраща до производителя извън страната, и след отстраняване на дефект/повреда(или подмяна) се връща на клиента, който заплаща транспортните разходи, обслужващи тази гаранция.

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да направим заявка за оферта
За да направите заявка, е необходимо да се обадите по телефона или да изпратите запитване на електронната поща info@unicad.bg. След уточняване на подробности относно местонахождение, консуматори и продължителност наработа ще Ви бъде изготвен предварителен анализ и конкретна оферта. Цените, дадени в сайта, са за типови системи.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435


Фотоволтаична автономна система за малка къща или вила
1.56kWp ^ 4.2kW ^ 200Ah, 1859.3kWh/yr
  Интензивно използване - петък, събота, неделя, допълване от мрежата,
Оферта
1-5
Кратко описание:
Автономна PV система, изградена на двуетажна къща или вила (има връзка с електро-преносната мрежа; посещавана през почивните дни (петък, събота, неделя). При недостиг на електроенергия/разреждане на акумулаторите - допълва ел.енергия от мрежата.
Цел - икономия на електроенергия през топлите месеци и осигуряване на резервно захранване(UPS) при отпадане на мрежата. През деня се използва добитата от фотоволтаичният генератор ел.енергия за захранване на стандартни битови консуматори, като:
телевизор, сателитен приемник (прим. Булсат), 3G/LTE рутер, led осветление, хладилник с фризер, кафе машина, пералня, градинска косачка, прахосмукачка, алармена система,  видео-наблюдение. Имаме превключване към мрежата(байпас) при недостиг на електроенергия/изтощени акумулатори, като захранването на силови консуматори(ектрически бойлер и готварска печка) е директно към мрежата.
 
През студените месеци PV системата работи като UPS (резервно захранване), подсигуряващо нормалното функциониране на видеонаблюдение, алармена система и отоплителна система, работеща в режим против замръзване.
Инсталиран дистанционен мониторинг и управление на автоматика; логер за събития за период от 12 месеца; дистанционно влючване и изключване на консуматори; възможност за дистанционни промени по настройки на апаратурата.
 
Системата се състои от 6 броя висококачествени соларни панели, разположени на алуминиеви конструкции върху керемиден покрив с неподходящо изложение(било север-юг); кабели и табла за защита; многофункционален соларен инвертор (инвертор 4.2kW(с чиста синусоида), вграден заряден PV контролер 3kW с тракер (+25-% КПД), зарядно устройство и AVR; акумулаторен пакет 48V/ 200Ah.
 
Опции:
 • възможност за разширение на PV генератора до 3kW;
 • възможност за увеличаване на мощността на системата до 8.8 kW при включване в паралел на втори соларен диспечер;
 • автоматизация на консуматори - отдалечено или почасово управление, обратна връзка - поучаване на sms / задействане на автоматика при настъпило събитие;;
 • опция за автоматично управление на бензинов/дизелов генератор ;
 • сондажна помпа за чиста вода (Опция 1, виж в края на офертите тук);
 • видео-наблюдение на обекта;

ПОН ВТО СРЯ ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД
Вид на постройката Триетажна
къща
Тип покрив / покритие Скатен/ гръцки
керемиди
Инсталирана фотоволтаична
м
ощност
1.56 kWp
Работно напрежение 48V
Акумулатори 200 Ah / 48V
Многофункционален
инвертор (чиста синусоида),
с вградени MPP контролер и
зарядно устройство
4.0 kW
Годишен добив на
електроенергия
859,3 kWh

Местоположение:
 
Заложените параметри са за къща на три етажа в района на Тетевен
(За конкретен район в страната с друго слънцегреене/различни консуматори  ще имаме други параметри/възможни са промени на системата по желание на клиента (преизчисляване със специализиран софтуер).


Анализ и проектиране


Енергийна ефективност

Консуматори:

Хладилник-фризер -- >223 kWh; Кафе машина -- >65 kWh;
Телевизор -->43 kWh; Тостер --> 56 kWh;
Сателитен приемник --> 21 kWh; Енергоспестяващи крушки -->8 бр.->75 kWh;
Пералня 90оC --> 99kWh Alarm System -->30W
Циркулационна помпа -->50W -> 245kWh Електрическо котле за парно -> 3 683 kWh


 
Използваният многофункционален PV диспечер обединява в себе си заряден контролер, инвертор с чиста синусоида (4.2kW), зарядно устройство, AVR; Всички компоненти са разположени в елегантна кутия за вертикален монтаж, на лицевият панел на която е изнесен LED дисплей за мониторинг с функционални бутони за управление и настройки. В долната част на устройството са разположени силовите терминали за връзка с електрическата мрежа, с акумулаторните батерии, както и комуникационните портове за управление на устройството. Охлаждането е активно - имаме наличие на два вградени вентилатора в долната част на кутията. В комплекта е включен софтуер и кабел за връзка с компютър, даващ подробна информация за работата на PV системата - добив от соларните панели, стойности на батериите и консумация в момента. Настройките на устройството също могат да бъдат коригирани, но само от инсталатора;


 

Инверторът позволява да бъдат настроени различни по приоритет режими на работа, като  при всеки от тях работата му е различна. Пример: 1. UPS режим (непрекъсваемо захранване); 2. Отдаване на енергия, добивана от слънцето; 3. Зареждане на акумулаторите комбинирано - от слънце и мрежа(генератор)

Параметри

Район/Стойност

Location: район Тетевен

Climate Data Record:

1986-2005
PV Output: 1,5 kWp
Годишен добив на енергия от PV централата: 859.3 kWh
Необходимо годишно потребление за консуматорите

4 811.1 kWh

Годишно потребление, обезпечено от PV централата: 910.43 kWh
Годишно потребление, непокрито от PV централата:
3 900.6 kWh

Спецификация

бр.

Соларен фотоволтаичен WINAICO Poly 260Wp

6
Скоби от INOX за керемиден покрив ok
Алуминиев профил 6.3 м ok
Крепежни елементи за покривна конструкция, inox ok
Фотоволтаичен кабел Ф6 UV ok
MC4 накрайници - комплект ok
Табло (IP защита) с арестерна защита, DC държачи за предпазители, прекъсвачи ok
Междинни табла с AC и DC предпазители ok

Многофункционален инвертор 4.2kW с вграден MPPT контролер 3kW, зарядно  устройство,  AVR

1
Акумулаторна  батерия  48V/200Ah, AGM ok

Кабели, консумативи, електроапаратура, друго

ok

Доставка*, инсталиране и настройки на PV система - монтаж на покривна конструкция, панели, свързване на отделните компоненти, монтаж на табла и връзка/преработване на локална електроинсталация; монтаж на генератор; настройки, тестове; отдалечен мониторинг.

1

10 665.00

(Цена в ЛВ с
вкл.ДДС)

Монтажът на PV системата с всички съпътстващи дейности се извършва обикновено за 4 последователни петък-съботи-недели в рамките на месец. Транспортните разходи за 4 посещения (разстояния до 120км от София) са включени в цената - всяко следващо посещение се заплаща допълнително (продължителност на всяко посещение - 2/3 дни, с осигурена от клиента нощувка. Осигурен транспорт до труднодостъпни райони.

Функционалната гаранция на инсталирана от Уникад ЕООД PV система е 24 месеца - тя включва периодично следене за нормалното и функциониране, дистанционни промени на настройки или посещение на място при необходимост. В тази гаранция са включени до 2 безплатни посещения годишно.

Гаранция на компонентите - търговска гаранция* и ограничена гаранция на производителя**
 *   търговска гаранция - покрива всички производствени дефекти по отношение на използвани материали, изработка и функционалност. Нейната продължителност е 24 месеца;
 ** ограничена гаранция на производителя - тя се дава допълнително, като обикновено срокът на тази гаранция е с продължителност над 24 месеца, а разходите по нейното обслужване се поемат от клиента (Пр.Повреденото устройството се изпраща до производителя извън страната, и след отстраняване на дефект/повреда(или подмяна) се връща на клиента, който заплаща транспортните разходи, обслужващи тази гаранция.

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да направим заявка за оферта
За да направите заявка, е необходимо да се обадите по телефона или да изпратите запитване на електронната поща info@unicad.bg. След уточняване на подробности относно местонахождение, консуматори и продължителност наработа ще Ви бъде изготвен предварителен анализ и конкретна оферта. Цените, дадени в сайта, са за типови системи.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435


Фотоволтаична система за икономия на ел.енергия -  за къща или вила
5.20kWp ^ 5.5kW ^ 0.0Ah , 7 462.3kWh/yr
Отдаване на енергия само през деня; без акумулатори; използване - целогодишно
Оферта
1-6
Кратко описание:
Мрежовият монофазен инвертор от 5kW с вграден ограничител е подходящ за използване в къщи/обекти(присъединени към електропреносната мрежа), където имаме основно дневна консумация, както и наличие на необходима покривна площ с южно изложение. Устройството работи без акумулатори и отдава електроенергия директно към вътрешната електроинсталация/консуматори(не може да бъде използвано като резервно захранване при отпадане на мрежата). Има два MPPT trakera за стрингове по Два стринга x 1 за всеки MPPT вграден контролер от 2.75kWp фотоволтаични панели(общо 5.5kWp). Токов сензор на входната фаза на обекта следи за консумираната енергия и не позволява връщане на такава обратно в мрежата. 16 броя фотоволтаични модули, разположени върху конструкция с подходящо изложение, и прилежащи електрически табла и защити са част от системата.
Системата се състои от 16 броя висококачествени соларни панели, разположени върху алуминиеви конструкции на керемиден покрив с  подходящо изложение; кабели и табла за защита; мрежов инвертор 5kW (с чиста синусоида) с вградени ограничител и два тракера по 2.5kW.Възможност за работа в паралел с други инвертори от същия тип с цел увеличаване на мощността.

ПОН ВТО СРЯ ЧЕТ ПЕТ СЪБ НЕД
Вид на постройката Двуетажна
къща
Тип покрив / покритие Скатен/ гръцки
керемиди
Инсталирана фотоволтаична
мощност
5.50 kWp
Работно напрежение 130-550Vdc
Акумулатори -
Мрежови инвертор 5kW
(чиста синусоида) с вграден

ограничител
5.0 kW
Годишен добив на
електроенергия
7 462,3 kWh
 

Местоположение:
 
Заложените параметри са за къща на два етажа в района на гр.Варна
(За конкретен район в страната с друго слънцегреене/различни консуматори  ще имаме други параметри/възможни са промени на системата по желание на клиента (преизчисляване със специализиран софтуер).


Мрежов инвертор 5kW с вграден ограничител - долен панел за свързване

Дисплей лицев панел - меню ограничител Дисплей лицев панел - параметри мрежа


Анализ и проектиране


Енергийна ефективност


Консуматори:

AC PANASONIC CS/CU-YE9MKX   - > 3 546 kWh * miyalna mashina 60gr --> 575 kWh
ALARM SYSTEM 50W  -->438 kWh * pechka za gotvene -- > 3 194 kWh
Absorber za pechka  --> 102 kWh * microvalnova pechka -->55 kWh
Kafe mashina  --> 803 kWh * bulsat --> 91 kWh
Peralnya 30°  --> 219 kWh * tv (chesta upotreba) --> 208 kWh
osvetlenie 800w -->1 460 kWh * hladilnik / frizer --> 657 kWh

Параметри

Район/Стойност

Location: район гр.Варна

Climate Data Record:

1986-2005
PV Output: 5,20 kWp
Energy Produced by PV Array (AC): 7 462.3 kWh
Consumption Requirement:

11 349.0 kWh

Direct Use of PV Energy: 4 825.1 kWh
Energy from Grid:
6 523.8 kWh

Спецификация

бр.

Соларен фотоволтаичен панел(монокристален/поликристален) 325Wp

16
Скоби от INOX за керемиден покрив ok
Алуминиев профил 6.3 м ok
Крепежни елементи за покривна конструкция, inox ok
Фотоволтаичен кабел Ф6 UV ok
MC4 накрайници - комплект ok
Табло (IP защита) с арестерна защита, DC държачи за предпазители, прекъсвачи ok
Междинни табла с AC и DC предпазители ok
Мрежов инвертор 5kW с вградени 2x MPPT контролери 2.5kW и вграден ограничител 1

Кабели, консумативи, електроапаратура, друго

1

Доставка*, инсталиране и настройки на PV система - монтаж на покривна конструкция, панели, свързване на отделните компоненти, монтаж на табла и връзка/преработване на локална електроинсталация; настройки, тестове;

1

12 720.00
 

(Цена в ЛВ с
вкл.ДДС)

Монтажът на PV системата с всички съпътстващи дейности се извършва обикновено за 4 последователни петък-съботи-недели в рамките на месец. Транспортните разходи до 4 посещения (разстояния до 120км от София) са включени в цената - всяко следващо посещение се заплаща допълнително (продължителност на всяко посещение - 2/3 дни, с осигурена от клиента нощувка. Транспорт до труднодостъпни райони.

Гаранцията на инсталирана от Уникад ЕООД система е 24 месеца - тя включва отдалечено следене за нормалното и функциониране, дистанционни промени на настройки или посещение на място при необходимост. В тази гаранция са включени до 2 безплатни посещения годишно.

Гаранция на компонентите - търговска гаранция* и гаранция на производителя**
 *   търговска гаранция - покрива всички производствени дефекти по отношение на използвани материали, изработка и функционалност. Нейната продължителност е 24 месеца;
 ** гаранция на производителя - тя се дава допълнително, като обикновено срокът на тази гаранция е със продължителност 3-10 години, а разходите по нейното обслужване се поемат от клиента (Пр.Повреденото устройството се изпраща до производителя извън страната, и след отстраняване на дефект/повреда(или подмяна) се връща на клиента, който заплаща транспортните разходи, обслужващи тази гаранция.

Всички цени са в лева, с включено ДДС.

Как да направим заявка за оферта
За да направите заявка, е необходимо да се обадите по телефона или да изпратите запитване на електронната поща info@unicad.bg. След уточняване на подробности относно местонахождение, консуматори и продължителност наработа ще Ви бъде изготвен предварителен анализ и конкретна оферта. Цените, дадени в сайта, са за типови системи.

Телефони за поръчка: Telenor: 089 8887710; Vivacom: 02 9621928, 02 9623435


 

  Home Up ПРОДУКТИ УСЛУГИ


Last modified: 01/24/21

www.unicad.bg © 2011 Уникад ЕООД. Всички права запазени.